(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
karbenátky z červené řepy
Potřebné ingredience
1 středně velká červená řepa 10 dkg ovesných vloček 1 vejce kukuřičná mouka (množství podle vodnatosti řepy) sůl majoránka 2 stroužky česneku 1 cibule
Postup přípravy
Červenou řepu oloupeme a nastrouháme najemno. Přisypeme vločky, 1 vejce, sůl, majoránku, 2 vymáčknuté stroužky česneku, 1 nadrobno nakrájenou cibulku. Zamícháme. Teď přisypeme kukuřičnou mouku - množství tolik, aby šlo tvořit karbenátky a ty se nerozpadaly. Záleží na vodnatosti řepy (je to podobné jako u bramboráků).
Hotové karbenátky obalíme v troše kukuřičné mouky a smažíme s obou stran. Zhruba 4 minuty z každé strany.
Pokud dělám bezlepkové,dávám jen kuk.mouku.Ale když dělám normální,většinou mi stačí tam dát vločky.
PS:tyto karboše nadchly i "masožravce".
Hotové karbenátky obalíme v troše kukuřičné mouky a smažíme s obou stran. Zhruba 4 minuty z každé strany.
Pokud dělám bezlepkové,dávám jen kuk.mouku.Ale když dělám normální,většinou mi stačí tam dát vločky.
PS:tyto karboše nadchly i "masožravce".
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zuzzanaa
(upraveno)
18. 9. 2012, 18:53
hmmm,to zní lákavě!!!
Alla
(upraveno)
10. 9. 2012, 22:37
Receptík mě docela zaujal ta řepa se strouhá syrová nebo vařená?